Home
Klimtochten
Skitochten
Links tochtenplanning
In 2005 hadden Judith en ik al eens een poging gedaan om de "Cassin" route te beklimmen. Wegens slecht weer inval bij het voormalige sneeuwveld in het midden van de wand, zijn we toen juist bijtijds teruggekeerd. Een regenbui op het laatste stuk van de afdaling zorgde snel voor watervalletjes overal in de wand (geen wonder met 800 meter ondoorlatend graniet boven je). Doorweekt en koud geworden zijn we toen afgedaald.
In 2007 waren we super ingeklommen toen we aankwamen voor een tweede poging. Samen met het mooie weer en het feit dat we het onderste deel van de route al kende, zorgde dit voor een prachtig snelle beklimming. Als eerste seilden we die ochtend af op de horizontale band die je in de route brengt. Reeds om negen uur in de ochtend stonden we voor de sleutellengte, waar we in 2005 waren omgedraaid.
Nu klommen we vleug voorbij een driepersoons touwgroep met zeer zware tassen, die de nacht hier hadden doorgebracht. Om 13.00 uur stonden we boven. Na de afdaling en de oversteek van de de Passo Parcellizzo hebben we overnacht in Bivacco Pedroni, een mooi hutje in het verlaten Valle Codera. Wat een topdag! De volgende morgen over de Passo della Trubinasca om de bivakspulletjes op te halen boven de Capanna Sasc Fura en door naar het dal!

2007 Piz Badile 'via Cassin'
Tochgenoot: Judith
Badile Cassin
Piz Badile
uitklimspleten
Uitklimspleten van de 'Cassin'
Home
Klimtochten
Skitochten
Links tochtenplanning